Sastojci:

1,5 kg ribe (najbolje kombinacija šarana, soma i smuđa)

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 korjen peršuna

1 veza peršunovog lista

2 paprike (babura ili ljuta, po želji)

2 paradajza ili 200 ml kuvanog paradajza

1 kašika aleve paprike

1-2 lovorova lista

So i biber po ukusu

1 kašičica ljute tucane paprike (za one koji vole pikantno)

100 ml bijelog vina

1 čaša vode u kojoj se razmuti kašika brašna (opciono, za gušću čorbu)

Priprema:

Očistite ribu, operite je i isjecite na veće komade. Možete koristiti i riblju glavu i rep, jer oni daju poseban ukus čorbi.

U veliki lonac sipajte oko tri litra vode, dodajte sitno sjeckan crni luk, šargarepu i peršunov korjen, kao i lovorov list. Kuvajte na tihoj vatri dok povrće ne omekša.

Kada povrće omekša, dodajte alevu papriku, bijeli luk, sjeckanu papriku i paradajz. Ubacite komade ribe i sipajte bijelo vino. Kuvajte na laganoj vatri oko 30-40 minuta.

Pred kraj kuvanja dodajte sitno sjeckan peršunov list, so, biber i ljutu tucanu papriku ako volite pikantniji ukus. Ako želite gušću čorbu, dodajte razmućeno brašno i kuvajte još 5-10 minuta.

Čorbu poslužite toplu, uz domaći hljeb ili proju, a uz nju obavezno ide čašica dobre rakije ili bijelo vino, baš kako to rade ribari sa Drine, prenosi "Ona".

BONUS VIDEO: