Svako ko je probao njen tiramisu sa limunom tvrdi da nema boljeg. Sudeći po Jeleninoj vitkoj liniji rekli bismo i da ne goji. Kremast i sočan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.

Potrebno je


Za sirup:

100 ml soka od limuna

100 g šećera

100 ml vode

kora limuna

Za fil:

150 ml limunovog soka

150 g šećera

6 žumanaca ili 3 jajeta

15 g gustina

kora limuna

75 g putera

Za krem:

200 g maskarpone sira

200 g slatke pavlake

50 g prah šećera

200 g piškota

Priprema:


Stavite da provri limunov sok, pa dodajte šećer, vodu i koru od limuna. Pustite da ključa pet minuta pa dobro ohladite.

Procedite sirup od limuna, pa dodajte šećer, gustin i žumanca i promešajte. Zatim skinite sa vatre, pa dodajte puter i dobro promešajte. Pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. Za krem umutite maskarpone, prah-šećer i slatku pavlaku. Piškote umačite u sirup od limuna, pa ređajte u kalup. Preko prelijte pola krema, pa fil od limuna, pa opet piškote, krem i fil od limuna. Ostavite par sati u frižideru da se prohladi.