Svako ko je probao njen tiramisu sa limunom tvrdi da nema boljeg. Sudeći po Jeleninoj vitkoj liniji rekli bismo i da ne goji. Kremast i sočan desert, za sve prilike kada vam se jede nešto slatko.
Potrebno je
Za sirup:
100 ml soka od limuna
100 g šećera
100 ml vode
kora limuna
Za fil:
150 ml limunovog soka
150 g šećera
6 žumanaca ili 3 jajeta
15 g gustina
kora limuna
75 g putera
Za krem:
200 g maskarpone sira
200 g slatke pavlake
50 g prah šećera
200 g piškota
Priprema:
Stavite da provri limunov sok, pa dodajte šećer, vodu i koru od limuna. Pustite da ključa pet minuta pa dobro ohladite.
Procedite sirup od limuna, pa dodajte šećer, gustin i žumanca i promešajte. Zatim skinite sa vatre, pa dodajte puter i dobro promešajte. Pokrijte folijom i ostavite da se prohladi. Za krem umutite maskarpone, prah-šećer i slatku pavlaku. Piškote umačite u sirup od limuna, pa ređajte u kalup. Preko prelijte pola krema, pa fil od limuna, pa opet piškote, krem i fil od limuna. Ostavite par sati u frižideru da se prohladi.