Sastojci:



  • 680 g pilećeg bijelog mesa (oko 4 šnicle)

  • 4 tanke kriške kačkavalja

  • 4 kašičice sjeckane majčine dušice

  • 120 ml pilećeg bujona

  • 60 ml pavlake za kuvanje

  • 1 kašika plus 1 kašičica senfa

  • sol i biber, po ukusu

  • 2 velika jajeta

  • 2 kašike rendanog parmezana

  • višenamjensko brašno, za poh

  • ulje, za prženje


Recept za pileće bijelo meso punjeno sirom:


Kako biste napravil bijelo meso punjeno sirom, zagrijte rernu na 176°. Koristeći mali nož, isjecite džep veličine 10 x 9 cm sa strane svake šnicle. U svaki džep ubacite krišku kačkavalja i rasporedite po 1 kašičicu majčine dušice. Lagano pritisnite da biste zatvorili.


U malom loncu kuvajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje na umjereno jakoj vatri, dok se ne smanje na 120 ml, oko 5 minuta. Umješajte senf i kuvajte 30 sekundi, mješajući nekoliko puta. Začinite solju i biberom i sklonite sa vatre. U plitkoj činiji umutite jaja i umiješajte parmezan. Stavite brašno u drugu plitku posudu.

U velikom tiganju zagrijte malo ulja. Začinite bijelo meso solju i biberom. Svaku šniclu uvaljajte u brašno, otresite višak, pa premažite umućenim jajetom. Pržite na umjereno jakoj vatri do zlatne boje, oko 2 minuta po strani. Prebacite u veliki pleh za pečenje.

Pecite piletinu oko 12 minut. Ponovo zagrijte sos od senfa i sipajte na tanjire. Stavite bijelo meso na sos i servirajte.

BONUS VIDEO: