Sastojci za nadjev:
paprike svježe ili smrznute

1 praziluk sjeckan

1 mrkva rendana

200 grama barene riže

1 puna kašika ajvara

malo mljevene paprike

3 čena bijelog luka sjeckanog

suvi začin

mljeveni biber i ulje

Sastojci za preliv:
200 mililitara kuvanog paradajza

100 mililitara vode

1 kašika brašna

malo začina

malo ulja

1 krompir za zatvaranje

Priprema:

Ispržiti praziluk i šargarepu, dodati baren pirinač. Ubaciti ajvar sa bijelim lukom, mljevenu papriku, začin, biber i sjediniti.

Paprike isjeći po sredini i u svaku staviti po dvije pune kašike, a preko listiće krompira. Pleh pouljiti, pa ređati.

U činiju sipati paradajz, dodati vodu i brašno, malo začina, ulja i izmiješati, pa sipati na dno. Nasjeći ostatak krompira, posoliti i pouljiti i popuniti prazan prostor između paprika, prenose Novosti.

Peći na 220 stepeni 50 minuta. Na početku pokriti folijom, pa otkriti da zarumene.

BONUS VIDEO: