Sastojci:

250 ml vode
250 g margarina
150-200 g šećera
200 g oraha
250 g posnog mljevenog keksa
120 g posne čokolade

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i margarin. Otopite, a u isto vrijeme istopite i čokoladu na pari. Sklonite s ringle, pa u smjesu sa vodom dodajte mljevene orahe i keks. Dobro promiješajte, pa podijelite smjesu na dva jednaka dijela. U jedan dio dodajte istopljenu čokoladu. Dobro promiješajte sastojke da se sjedine. Neka se filovi ohlade par minuta. Uzmite jednu oblandu, pa stavite polovinu čokoladnog fila.

Premažite fil preko cijele oblande, pa preklopite sa drugom oblandom. Preko stavite svijetli fil. Premažite ravnomjerno. Preklopite sa trećom oblandom, preko ravnomerno premažite ostatak tamnog fila. Preklopite četvrtom obladnom i premažite sa ostatkom svetlog fila. Završite sa oblandom.

Pritisnite dlanovima oblande i prekrijte ih sa čistom krpom (folijom). Preko stavite knjigu, šerpu. Spremite kolač u hladnu prostoriju i ostavite ga preko noći. Sutradan isjecite ivice i isjecite kolač na željeni oblik.

BONUS VIDEO: