Sastojci:
1 luk
500 g mljevenog mesa
1,5 kašičice bijelog luka u prahu
so i biber
2 kašike paradajz paste 1 kašičica vorčester sosa
750 ml bujona (3 šolje)
400 g paradajz soka sa komadičima paradajza
340 g makarona
2 grančice svježeg timijana
400 g sira (2 šolje)
Priprema:
Stavite sjeckani luk da se proprži na vrelom ulju, kada postane kristalast dodajte mljeveno meso da se prži.
Dodajte bijeli luk u prahu, so i biber pa dobro umiješajte sve. Zatim dodajte pastu od paradajza, miješajte dok se prži, potom dodajte vorčester sos, bujon, sok od paradajza sa komadićima i miješajte.
Dodajte tjesteninu i timijan, poklopite pa neka se sve zajedno krčka oko 10 minuta. Narendajte na krupno sir, pa 340g dodajte u jelo i umiješajte. Ostatak pospite odozgo pa sve ubaite u rernu da se peče par minuta dok sir ne postane zlatkasto braonkaste boje. Možete poslužiti jelo. Prijatno!
BONUS VIDEO: