Sastojci:

1 luk

500 g mljevenog mesa

1,5 kašičice bijelog luka u prahu

so i biber

2 kašike paradajz paste 1 kašičica vorčester sosa

750 ml bujona (3 šolje)

400 g paradajz soka sa komadičima paradajza

340 g makarona

2 grančice svježeg timijana

400 g sira (2 šolje)

Priprema:

Stavite sjeckani luk da se proprži na vrelom ulju, kada postane kristalast dodajte mljeveno meso da se prži.

Dodajte bijeli luk u prahu, so i biber pa dobro umiješajte sve. Zatim dodajte pastu od paradajza, miješajte dok se prži, potom dodajte vorčester sos, bujon, sok od paradajza sa komadićima i miješajte.

Dodajte tjesteninu i timijan, poklopite pa neka se sve zajedno krčka oko 10 minuta. Narendajte na krupno sir, pa 340g dodajte u jelo i umiješajte. Ostatak pospite odozgo pa sve ubaite u rernu da se peče par minuta dok sir ne postane zlatkasto braonkaste boje. Možete poslužiti jelo. Prijatno!

BONUS VIDEO: