Sastojci



  • 200 g tanjih špageta

  • 200 g šampinjona

  • 2 češnja bijelog luka

  • 100 g mrkve

  • 200 g tikvica

  • 200 g praziluka

  • 100 g špinata

  • 100 ml ulja

  • 100 ml sojina umaka

  • 1 kašika đumbira

  • 1 kašika vegete


Priprema



  1. Povrće očistite, operite i ocijedite. Praziluk i tikvice narežite na tanke rezance, a šampinjone na listiće. Češnjak nasjeckajte, mrkvu narežite na rezance i blanširajte.

  2. Špagete skuhajte (ali ne do kraja) u neposoljenoj vodi, ocijedite ih i ostavite na toplome mjestu.

  3. Na zagrijanom ulju u dubokoj tavi ili voku kratko propržite bijeli luk i mrkvu pa ih istresite na špagete.

  4. U istu posudu dodajte malo ulja, propržite praziluki tikvice pa ih takođe istresite na špagete. Postupak ponovite sa špinatom i šampinjonima.

  5. Na kraju dodajte đumbir, sojin umak i vegetu, promiješajte pa vratite u posudu ili vok. Prije toga pripremljeno povrće i špagete lagano izmiješajte i kratko zagrijte.


Posluživanje


Ovo jelo možete obogatiti prepečenom piletinom narezanom na rezance.

Savjet


Pripremajući ovo jelo pripazite da se povrće ne prekuha, a sasvim mlad špinat ne trebate usitnjavati.

BONUS VIDEO:

;t=9s