Sastojci:



  • 150 g putera, omekšanog

  • 120 g smeđeg šećera

  • 120 g šećera u prahu

  • 1 jaje

  • 1 kašičica ekstrakta vanile

  • 400 g običnog brašna

  • 120 g komadića mliječne čokolade

  • 120 g komadića tamne čokolade


Za dekoraciju:



  • 1 kašika komadića mlečne čokolade

  • 1 kašika komadića crne čokolade


Recept za najbolje i najbrže keksiće sa čokoladom:


Kako biste napravili keks sa čokoladom, zagiejte rernu na 180 C ili 160 C sa ventilatorom. Obložite dva pleha papirom za pečenje. Mikserom umutite puter, smeđi šećer i šećer u prahu 1-2 minuta, dok se ne sjeine dobro. Umutite jaje i ekstrakt vanile.

Umiješajte brašno. Umiješajte komadiće mliječne čokolade i komadiće tamne čokolade. Razvaljajte 2 ravne kašike smjese u kuglice i stavite na pripremljene plehove, sa razmakom od 3 cm. Lagano pritisnite svaku kuglicu da se malo spljošti. Ukrasite komadićima crne i mliječne čokolade.

Pecite 15-18 minuta ili dok ne porumene. Prebacite na rešetku da se ohlade. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do sedmicu dana.

BONUS VIDEO: