Sastojci


za 4 osobe










1 glavica kelja

1 suho meso

2 česna bijelog luka

soli (po potrebi)-po ukusu

po potrebi crni biber mljeveni

po potrebi  slatka paprika mljevena

po potrebi sušeno povrće

1 supena kašika masti

1 supena kašika glatkog brašna

3 veća krompira













Priprema







1.Oprati i narezati na trakice glavicu kelja.



2. U veću posudu staviti kelj i suvo meso te politi vodom da prekrije sastojke. Staviti na vatru.



4. Oguliti krompir i izrezati ga na kockice te staviti da se kuva s keljom i mesom. Ostaviti da se kuva otprilike 45 minuta uz povremeno miješanje.



5.Dodati začine i ostaviti još 10ak minuta na vatri.



6. Napraviti zapršku (na mast dodati brašno i bijeli luk koji je prethodno nasjeckan) te dodati u kelj i ostaviti još 10 minuta da se sastojci sjedine.








Savjet



Provjerite da li je jelo slano prije dodavanja začina.

BONUS VIDEO: