Uz ovako pripremljene šnicle vam sos neće biti potreban.
Sastav:
600 g pilećeg bijelog mesa
12 tankih kriški prosušene slanine (pančeta ili domaća)
4 šnicle suvog vrata (tanko sječenog)
2 kašike dižon senfa
2 čena bijelog luka (izdrobljena)
1/2 kašičice suvog timijana (majčine dušice)
250 g šampinjona za prilog
svež peršun (za prilog)
1 limun (za dekoraciju)
malo maslinovog ulja
so i biber
Priprema:
Pileće bijelo meso isijecite na 4 jednake šnicle. Lagano ih posolite i pobiberite. U manjoj činiji pomiješajte dižon senf sa izdrobljenim bijelim lukom.
Svaku šniclu premažite tankim slojem senfa, preko senfa stavite po jednu tanku šniclu suvog vrata, a preko toga pospite malo sušenog timijana (majčine dušice). Sve to čvrsto umotajte u 3 tanka lista slanine.
U tavi zagrijte samo kap maslinovog ulja. Pržite šnicle na srednje slaboj vatri bar 10 do 15 minuta i povremeno ih okrećite dok slanina ne postane zlatno-hrskava.
Izvadite šnicle iz tave. U tu istu tavu, na ostacima od šnicli, dodajte šampinjone i pržite ih dok ne dobiju lijepu boju. Pri kraju prženja dodajte sitno sjeckani bijeli luk i peršun. Služite toplo uz šniclu, prelivenu sokom od limuna po želji.