Kada dođe dan, a ne želite mnogo vremena da posvetite kuvanju, ovaj recept može da bude idealno rješenje. Lako se i jednostavno sprema, a ovom ukusnom ručku malo ko može da odoli.





Zapečeno meso u pavlaci


Potrebno je: 500 g mljevenog mesa2 praziluka, 1 jaje50 g prezli2-3 kašike maslinovog uljasobibersuvi biljni začin.

Za preliv: 2 jaja150 ml pavlake za kuvanjeso.

Priprema


Na malo maslinovog ulja propržite mljeveno meso. Dodajte narezani praziluk, pa začinite po ukusu sa soli, biberom i suvim začinom. Dinstajte na laganoj vatri sedam-osam minuta. Sklonite sa vatre, dodajte prezle i umućeno jaje. Sve dobro sjedinite, pa sipajte u vatrostalni sud koji ste premazali sa malo putera ili margarina i posuli brašnom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. Umutite jaja i pavlaku za kuvanje, posolite po ukusu, pa sipajte preko mesa i još kratko zapecite. Pečeno jelo prohladite, pa režite na parčad i poslužite uz zelenu salatu.