Može da se pravi od svinjskog, jagnjećeg ili ovčjeg mesa, ali postoji i recept sa kombinacijom ova tri mesa.

SASTOJCI


brašno - pola kilograma

svjež kvasac - jedno pakovanje

voda - četvrt litra

šećer - jedna mala kašika

svinjsko meso - pola kilograma

suvo ovčije meso - oko 100 - 150 grama

svinjska masta - četiri kašike

biber - po ukusu

aleva paprika - po ukusu

so - po ukusu

feferone

jaja - tri komada

PRIPREMA


Za početak isijecite i svježe i suvo meso na male kocke. Zatim preko stavite alevu papriku i mljeveni biber, a onda ostavite da odstoji nekoliko sati ili da prenoći.

Drugi korak počinje tako što bi trebalo da razmutite kvasac u toploj vodi, a onda dodajte i jednu malu kašiku šećera i malo brašna. Sad ostavite 10-15 minuta da odstoji.

Kad kvasac nadođe dodajte ga u prosijano brašno, sipajte ostatak od četvrt litra vode, a zatim dodajte so i zamijesite glatko tijesto.

Opet ostavite jedno sat vremena da naraste, a onda ga podijelite u dvije loptice.

Obje loptice rastanjite u plehu, tako da napravite oblik čamčića, a po obodima napravite vijenac od tijesta.

Potrebno je da tijesto premažete rastopljenom mašću, a onda da odozgo stavite nadjev od mesa. Upalite rernu na 220 i pecite između 30 i 40 minuta.

Prije nego što jelo bude gotovo, izvadite tepsiju, pa preko pastrmajlije jela stavite umućena jaja, nekoliko feferona i vratite u rernu na još nekoliko minuta.

Najčešće se služi uz turšiju ili kiseli kupus, prenosi glossy.espreso.