Za koru:
3 jaja
3 supene kašike šećera
3 supene kašike ulja
3 supene kašike mlijeka
4 supene kašike brašna
1 supena kašika praška za pecivo
1 supena kašika kakaa
Za fil:
3 kesice pudinga od vanile
1 supena kašika instant kafe
1 litar mlijeka
2 supene kašike instant kafe
200 ml hladnog mlijeka
2 kesice šlag krema
Kora:
Umutiti jaja sa šećerom dok ne pobijele.
Dodati ulje i mlijeko, pa kratko sjediniti mikserom.
Umiješati prosijano brašno, prašak za pecivo i kakao.
Smjesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20 minuta.
Fil:
Puding od vanile pomiješati sa 1 kašikom instant kafe i malo mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti da provri, pa zakuvati puding. Kuvati dok se ne zgusne.
U posebnoj posudi razmutiti 2 kašike instant kafe sa malo vode, dodati 200 ml hladnog mlijeka i 2 kesice šlag krema. Umutiti mikserom.
Umućeni šlag sjediniti sa ohlađenim pudingom. Dobro promiješati da se dobije glatka krema.
Fil preliti preko kore, poravnati i po želji posuti narendanom čokoladom.
Kolač staviti u frižider da se dobro stegne prije služenja.