Ukoliko ste alergični, ili samo izbjegavate gluten, a volite meksička jela domaće tortilje s bezglutenskim brašnom idealan su izbor za vas.

Jednostavne su za pripremu, ukusne i možete ih koristiti kao osnovu za razne omiljene obroke, piše Klix.

Sastojci:

260 g bezglutenskog brašna

1 kašičica soli

pola kesice praška za pecivo

200 ml mlake vode

12 g masti

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto. Nakon toga, ostavite ga da odmori oko deset minuta. Tijesto dobro premijesite, podijelite na šest jednakih dijelova i svaki oblikujte u kuglu. Svaku kuglu razvaljajte na tanku koru na pobrašnjenoj površini.

Peku se 10 minuta

Tortilje pecite na vrućoj tavi s obje strane nekoliko minuta dok ne dobiju zlatno-smeđu boju. Poslužite ih s nadjevom po želji i uživajte u ukusnim meksičkim zalogajima.

Prijatno!

(Klix)