Sastojci:



  • 2 paketa kupovnog razvučenog lisnatog tijesta (može i jufka

  • 3 jajeta

  • 1/2 l slatke pavlake

  • ½ kg mlade blitve

  • 25 dg svježeg kravljeg sira

  • 20 dg kremastog sira

  • 1 paketić naribanog parmezana

  • 12 kašičice prezli

  • Mješavina začina, so i biber


Priprema:


Očistite blitvu, odstranite i bacite stabljike, dobro operite listove i narežite ih na trakice. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Nauljite kalup i razvucite lisnato tijesto po njemu, i preko rubova (neka pređe rubove jer se uvijek u pečenju stisne barem za 2 cm). Izbodite dno viljuškom i stavite ga nekoliko minuta u vruću rernu pa ga izvadite. Dok se peče tijesto, u zdjeli izmiješajte jaja, narezanu blitvu, slatku pavlaku, prezle i sireve te 1/2 vrećice parmezana pa dobro izmiješajte, posolite, pobiberite i dodajte začine. Izlijte smjesu na tijesto. Pecite u zagrijanoj rerni oko tridesetak minuta. Ohladite ga 10 minuta, narežite kao picu i poslužite.