Pizza sa tikvicama se priprema za samo pola sata, a okus će vas oduševiti tako da ćete je praviti češće nego što mislite.

Potrebni sastojci:

Jedna glavica luka,

3-4 kašike biljnog ulja,

2 čena bijelog luka,

jedna mrkva,

jedna crvena paprika,

jedna žuta ili crvena paprika,

jedna tikvica,

jedna kašika soli,

crni biber,

dvije grančice bosiljka,

četiri jaja,

pola kašike soli,

crni biber,

jedna čaša mlijeka,

jedna šolja brašna,

jedna kašika praška za pecivo,

peršun,

cheddar sir

Priprema:

Prilikom pripreme potrebno je da isjeckate crni luk i stavite da se prži, a za to vrijeme isjeckate bijeli luk, pa dodate sve zajedno. Nakon toga, dodajte i isjeckanu mrkvu, papriku i tikvicu. Začinite, dodajte so i biber, pa ostavite nekoliko minuta da se sve zajedno prži prije nego što dodate svježi bosiljak. Uz to, pripremite pleh i stavite papir za pečenje, pa smjesu izlijte po njemu.

U odvojenoj posudi umutite jaja, so, biber, mlijeko, brašno i prašak za pecivo, a kada se sve sjedini, prelijte povrće u plehu.

Pizzu pecite na 190 stepeni oko pola sata, a pred kraj dodajte cheddar preko pizze i vratite u rernu na još 10 minuta.

 

(Klix)