Sastojci za 4 osobe:
400 g šparoga iz tegle (zelene i bijele)
200 g brokule
100 g mrkve
200 g cvjetače
sol
50 ml maslinova ulja
Za umak od limuna
2 žlice ulja
10 g šećera
1 žličica naribane limunove korice
2 žlice limunova soka
150 ml vode
2 kašike povrtnog začina
100 ml rižinog mlijeka
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašika narezane metvice
Priprema:
1. Cvjetove brokule skuvajte u posoljenoj vodi, zajedno s mrkvom narezanom na ploške, te ih ocijedite i prelijte maslinovim uljem.
2.Šparoge iz tegle ocijedite, dodajte ih povrću i ostavite stajati na toplom mjestu.
3.Na ulju otopite šećer, dodajte naribanu limunovu koricu, sok i vodu. Dodajte zančin i kuvajte oko 5 minuta.
4.Umiješajte rižino mlijeko, skrob, koji ste prethodno razmutili u malo vode, narezanu metvicu, pa kuvajte još oko 1 minute.
Posluživanje: Umakom prelijte toplo povrće i poslužite kao predjelo ili prilog uz kuhanu ribu.
Savjet: Povrće možete odabrati po vlastitoj želji.