Sastojci:



  • 2 veće tikvice

  • 3 jaja

  • 150 g feta sira ili mladog sira

  • 2 kašike pavlake ili jogurta

  • Maslinovo ulje

  • So, biber, suvi začin (po želji)


Priprema:



  • Tikvice operite i isijecite na tanke kolutove. Ako želite da se stope s masom, možete ih i narendati.

  • Posolite ih i ostavite desetak minuta da puste vodu, zatim ih ocijedite.

  • U činiji umutite jaja, dodajte izmrvljen sir i pavlaku, začinite po ukusu.

  • U vatrostalnu posudu ređajte red tikvica, pa prelijte smjesom od jaja i sira. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.

  • Završite slojem smjese, a po vrhu možete posuti narendani kačkavalj ako volite zapečenu koricu.

  • Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 30 minuta, dok ne porumeni.

  • Servirajte uz sezonsku salatu ili krišku hljeba. Jelo je jednako ukusno i toplo i hladno, piše Stil.