| Sastojci | Količina |
| ZA KORU: | |
| Jaja | 3 komada |
| Šećer | 100 g |
| Mljeveni bademi | 120 g |
| Kakao | 50 g |
| Kokosovo brašno | 100 g |
| Kefir | 300 ml |
| Maslac | 100 g |
| Prašak za pecivo | 1 kesica |
| Pečena bundeva | 400 g |
| Za preliv: | |
| Kefir | 100 ml |
| Čokolada za kuvanje | 100 g |
Kako pripremiti
- Pjenasto mutite jaja i šećer dok ne dobijete svjetložutu smjesu. U posebnoj posudi dobro pomješajte bademe, kakao, kokosovo brašno i prašak za pecivo, te ih dodajte jajima i šećeru. Dobro promješajte, vodeći računa da ne bude grudvica, a onda ubacite rastopljeni maslac i kefir.
- Bundevu ispecite i ispasirajte, pa pire premažite preko čokoladne smjese u podmazan pleh veličine 25 x 32 cm. Kolač pecite 30 minuta na 180 stepeni.
- Potom zagrijte mlijeko,dodajte čokoladu i mješajte dok se ne istopi. Pečen kolač prebacite na veći tanjir, pa kad se ohladi, prelijte čokoladnom glazurom, preuzeto sa Blic žena.
BONUS VIDEO: