Sastojci Količina
ZA KORU:
Jaja 3 komada
Šećer 100 g
Mljeveni bademi 120 g
Kakao 50 g
Kokosovo brašno 100 g
Kefir 300 ml
Maslac 100 g
Prašak za pecivo 1 kesica
Pečena bundeva 400 g
Za preliv:
Kefir 100 ml
Čokolada za kuvanje 100 g

Kako pripremiti



  • Pjenasto mutite jaja i šećer dok ne dobijete svjetložutu smjesu. U posebnoj posudi dobro pomješajte bademe, kakao, kokosovo brašno i prašak za pecivo, te ih dodajte jajima i šećeru. Dobro promješajte, vodeći računa da ne bude grudvica, a onda ubacite rastopljeni maslac i kefir.

  • Bundevu ispecite i ispasirajte, pa pire premažite preko čokoladne smjese u podmazan pleh veličine 25 x 32 cm. Kolač pecite 30 minuta na 180 stepeni.

  • Potom zagrijte  mlijeko,dodajte čokoladu i mješajte dok se ne istopi. Pečen kolač prebacite na veći tanjir, pa kad se ohladi, prelijte čokoladnom glazurom, preuzeto sa Blic žena.


BONUS VIDEO: