Sastojci:


– 1 pakovanje rozen kora – 1,5 l mleka – 5 jaja – 800 g šećera – 12 kašika brašna – 350 g čokolade za kuvanje – 500 g mljevenih oraha – 4 kesice vanilin šećera – 1 naribana korica limuna

Sastojci za glazuru:

– 100 g čokolade za kuvanje – 1/2 šoljice mlijeka – 1/2 šoljice šećera – 1/2 margarina

Priprema:


Umutiti bjelanca sa 800 g sećera da se sećer razbije, a kada se zgusne dodajte žumanca i još mali mutiti. U posebnoj posudi razmutiti 12 kašika brašna sa malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti da provri. Sipati razmućeno brašno u umućena jaja, lijepo promiješati da se sjedini. Kad mlijeko provri, skloniti sa vatre i varjačom umiješati masu od jaja i brašna, lijepo sjediniti i vratiti na tihu vatru, pa skuvati gust krem uz neprestano miješanje.

U vruć krem dodati 300 g čokolade za kuvanje i mijesati da se leijpo rastopi. Ostaviti da se skroz ohladi uz povremeno miješanje. U ohladjen krem dodati 500 g mljevenih oraha, 4 vanilin šećera i rendanu koru jednog limuna. Filovati korice tanko, pa ređati jednu preko druge blago pritiskajući da se spoje. Preliti glazurom koju treba otopiti na pari.