Podloga:
300 g mljevenog keksa
100 g putera
160 ml mlijeka
2 kašike šećera u prahu
Dio sa kadaifom:
250 g kadaifa
200 g krem od pistaća
2 kašike šećera u prahu
50 g putera
Fil:
250 g maskarpone sira
6 kašika šećera u prahu
350 ml slatke pavlake
1 kašika krema (čokolada)
Preliv:
100 ml slatke pavlake
130 g čokolade
PRIPREMA PODLOGE:
- U jednoj posudi sjedinite mljevenu plazmu, šećer u prahu, rastopljen maslac i mlijeko. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
- Smjesu rasporedite i utisnite u kalup promjera 26 cm.
PRIPREMA KADAIFA:
- Kadaif prepržite na maslacu dok ne poprimi zlatnu boju.
- Dodajte kremu od pistacija, šećer u prahu i tahin. Dobro izmiješajte.
- Smjesu rasporedite ravnomjerno preko podloge od plazme.
KREMA:
- Miksajte ABC sir sa šećerom u prahu.
- Dodajte 400 ml slatke pavlake i miksajte dok ne dobijete čvrst šlag.
- Smjesu podijelite na dva dijela. Prvi dio nanesite preko kadaifa.
- U drugi dio dodajte kašiku evrokrema, izmiksajte i nanesite preko bijele kreme.
GLAZURA:
- Zagrijte 100 ml slatke pavlake skoro do vrenja, a zatim prelijte preko 130 g mliječne čokolade.
- Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne istopi.
- Ohladite ganache, može biti blago topao, ali ne vruć. Prelijte preko kreme.
- Kolač ukrasite po želji. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.