Podloga:


300 g mljevenog keksa
100 g putera
160 ml mlijeka
2 kašike šećera u prahu

Dio sa kadaifom:


250 g kadaifa
200 g krem od pistaća
2 kašike šećera u prahu
50 g putera

Fil:


250 g maskarpone sira
6 kašika šećera u prahu
350 ml slatke pavlake
1 kašika krema (čokolada)

Preliv:


100 ml slatke pavlake
130 g čokolade

PRIPREMA PODLOGE:


  1. U jednoj posudi sjedinite mljevenu plazmu, šećer u prahu, rastopljen maslac i mlijeko. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.

  2. Smjesu rasporedite i utisnite u kalup promjera 26 cm.


PRIPREMA KADAIFA:

  1. Kadaif prepržite na maslacu dok ne poprimi zlatnu boju.

  2. Dodajte kremu od pistacija, šećer u prahu i tahin. Dobro izmiješajte.

  3. Smjesu rasporedite ravnomjerno preko podloge od plazme.


KREMA:

  1. Miksajte ABC sir sa šećerom u prahu.

  2. Dodajte 400 ml slatke pavlake i miksajte dok ne dobijete čvrst šlag.

  3. Smjesu podijelite na dva dijela. Prvi dio nanesite preko kadaifa.

  4. U drugi dio dodajte kašiku evrokrema, izmiksajte i nanesite preko bijele kreme.


GLAZURA:

  1. Zagrijte 100 ml slatke pavlake skoro do vrenja, a zatim prelijte preko 130 g mliječne čokolade.

  2. Miješajte dok se čokolada u potpunosti ne istopi.

  3. Ohladite ganache, može biti blago topao, ali ne vruć. Prelijte preko kreme.

  4. Kolač ukrasite po želji. Ostavite da se ohladi prije posluživanja.