Sastojci:

300 g junetine

1 crni luk

1 veza zeleni

1 korijen celera

2 šargarepe

3 krompira

2 kašike brašna

1 čaša kisele pavlake

1 žumance

1 lovorov list

1 kašičica sjeckanog peršuna

Priprema:

Na ulju izdinstajte sitno sjeckani crni luk. Dodajte meso isječeno na kockice i sačekajte da pusti sok. Ulijte vodu da bude prst iznad mesa i dinstajte na umjerenoj vatri oko sat. Ako tečnost ispari, dodajte još vode. Povrće oljuštite i isjeckajte sitno, pa stavite u supu. Posolite i pobiberite, te dolijte 2 litra vode. Kad je čorbica gotova, napravite zapršku od brašna proprženog na malo ulja, pa ostavite da se sve kuva još 20 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku s umućenim žumancetom i sitno sjeckani peršun.

(Alo.rs)