Sastojci:
300 g junetine
1 crni luk
1 veza zeleni
1 korijen celera
2 šargarepe
3 krompira
2 kašike brašna
1 čaša kisele pavlake
1 žumance
1 lovorov list
1 kašičica sjeckanog peršuna
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno sjeckani crni luk. Dodajte meso isječeno na kockice i sačekajte da pusti sok. Ulijte vodu da bude prst iznad mesa i dinstajte na umjerenoj vatri oko sat. Ako tečnost ispari, dodajte još vode. Povrće oljuštite i isjeckajte sitno, pa stavite u supu. Posolite i pobiberite, te dolijte 2 litra vode. Kad je čorbica gotova, napravite zapršku od brašna proprženog na malo ulja, pa ostavite da se sve kuva još 20 minuta. U gotovu čorbu dodajte pavlaku s umućenim žumancetom i sitno sjeckani peršun.
(Alo.rs)