Sastojci:



  • 1 glavica crnog luka

  • po potrebi ulje

  • 1 vezica mladog crnog luka

  • 4 paprike

  • 1 kg paradajza

  • 200 g svinjskog mesa

  • po ukusu so

  • po ukusu biber

  • po ukusu suvi biljni začin

  • 1 kašičica šećera

  • 2 čena bijelog luka

  • 4 jajeta


Priprema


Na zagrijanom ulju upržiti sitno sjeckan crni luk, dodati sitno sjeckano meso, miješati i dolivati pomalo vode, pa prodinstati dok meso ne omekša. Zatim, dodati isjeckanu papriku, sjeckan mladi crni luk, posoliti i pobiberiti po ukusu. Umiješati sjeckan paradajz, suvi začin i izmiješati. Krčkati na laganoj vatri. Pri kraju dodati šećer, umućena jaja, sitno sjeckan bijeli luk i upržiti dok se jaja ne sjedine sa ostalim sastojcima.