Sastojci:



  • 1 krastavac

  • pola svježe paprike

  • 2 paradajza

  • 1 crveni luk

  • peršun


Za dresing:



  • 40 grama oraha

  • 1 čen bijelog luka

  • pola kašičice šećera

  • so i biber

  • 2 kašike jabukovog sirćeta

  • 2 kašike vode

  • po ukusu maslinovo ulje


Priprema:


Osvježavajuća, hrskava i puna ukusa – ova salata je pravo bogatstvo boja i mirisa, a tajna joj je u neobičnom dresingu koji spaja orahe, bijeli luk i sirće u savršenu cjelinu.



Savjet:

Za dodatnu svježinu, dodajte par listova nane ili bosiljka – savršeno se slažu uz orašaste note.





Sitno nasjeckajte krastavac, papriku, paradajz i crveni luk. Stavite sve u veću činiju. Sitno isjeckajte peršun i dodajte u činiju sa povrćem.

U blenderu ili sjecku pomiješajte orahe, beli luk, so, biber, šećer, sirće, vodu i maslinovo ulje. Miksujte dok ne dobijete gust, kremast dresing. Prelijte salatu dresingom, dobro promiješajte i ostavite da odstoji 5–10 minuta da se ukusi povežu, prenosi Stvar ukusa.