Donosimo vam recept za neodoljivo kremastu i fantastično ukusnu tortu koju veoma lako možete poslužiti i na gala večeri.

Sastojci


• jedno pakovanje od 300 grama petit keks s kakao punjenjem

• 1.5 l mlijeka

• 5 pudinga s okusom slatke pavlake

• 3 vanilina šećera

• 100 grama bijele čokolade

• 250 grama putera

• 6 kašika kristal šećera

• 250 grama šećera u prahu

• 200 ml slatke pavlake za šlag

Priprema


Od mlijeka oduzmite jednu čašu pa pomiješate pudinge, kristal šećer i vanilin šećer. Zalijte sve tom čašom mlijeka i izmiješajte da nema grudvica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da prokuha pa kada se to desi zakuhajte razmućen puding i miješajte dok se ne zgusne. Zgusnut puding sklonite s vatre, dodajte izlomljenu bijelu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.

Zatim preko pudinga stavite foliju ili kesu, direktno na puding, te ostavite da se ohladi do sobne temperature, a potom stavite jedan sat u frižider.

Trebaće vam baš velika posuda. Kada se puding ohladio, puter sobne temperature umutite sa šećerom u prahu u toj velikoj posudi. Treba da se lijepo sjedine i razlete pjenasto po činiji u kojoj mutite, a ne da ostanu na mutilicama miksera. Zatim mutilice samo prebacitte u ohlađen puding pa i njega malo izmiješajte.

Uzmite pet kašika pudinga, dodajte umućenom puteru pa umutite. Dodajte opet pet kašika pa opet umutite. Dodajte preostali puding i sve zajedno izmutite.

U posebnoj posudi umutite slatku pavlaku pa je dodajte kremi od pudinga i putera. Sve dobro umutite. Pazite da na dnu posude ne ostane neumućenog pudinga.

Keks podijelite na četiri jednaka dijela. Slažite red keksa pa red fila. Treba da bude četiri reda keksa i tri reda fila. Ostaviti malo fila da premažete tortu odozgo kada je budete izvadili iz pleha. Pleh s tortom držite u frižideru oko četiri sata pa je okrenite na tacnu i premažite ostatkom fila i dekorirajte. Ohladite i poslužite, piše Avaz.