Ova slana torta sa šampinjonima i pilećim batakom je ukusan i hranljiv obrok, savršen za večeru ili kao prilog uz glavna jela.

Sastojci:



  • pakovanje krekera

  • 200 g šampinjona

  • 2 manje glavice luka

  • 1 kašika ulja

  • 2 kašike maslaca

  • So, čili i majčina dušica po ukusu

  • 1 kuvani i dimljeni pileći batak

  • 1 šolja svježeg sira

  • 2 kašičice pavlake za kuvanje


Priprema:


Slana torta sa šampinjonima i pilećim batakom je savršen obrok za sve ljubitelje ukusnih, ali jednostavnih jela. Kombinacija hrskavih krekera, bogatih šampinjona i sočnog pilećeg mesa stvoriće pravi užitak za vaša čula.





Savjet:

Za još bogatiji ukus, možete dodati malo rendanog parmezana u smesu sa šampinjonima i pilećim batakom prije pečenja. To će doprinijeti da torta bude još kremastija.





Očistite šampinjone i isjeckajte ih na tanke listiće. Luk oljuštite i sitno isjeckajte. U tiganju zagrijte ulje i maslac, pa propržite luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte šampinjone, pospite ih solju, čilijem i majčinom dušicom i pržite dok ne omekšaju.

Kuvani i dimljeni pileći batak skinite sa kostiju, isjeckajte ga na male komadiće i dodajte u tiganj sa šampinjonima i lukom. Sve dobro promiješajte i kuvajte još nekoliko minuta.

U činiji pomiješajte svježi sir i pavlaku za kuvanje.

U pleh stavite red cijelih krekera. Preko krekera rasporedite polovinu mješavine šampinjona, luka i pilećeg mesa. Stavite malo smjese od sira. Zatim stavite još jedan red krekera, a na to prelijte ostatak smese od šampinjona, pa opet sir. Završite još jednim redom krekera pa ostatak sira prelijte preko krekera i ravnomijerno je rasporedite po cijeloj površini.

Stavite tortu u prethodno ugrijanu rernu na 180°C i pecite oko 20-25 minuta, dok gornji dio ne postane zlatno-smeđ.

BONUS VIDEO: