Potrebno je: 

1 glavica karfiola
2 jaja
100 g brašna
100 g prezli
50 g parmezana
kašičica soli
pola kašičice bibera
pola kašičice bijelog luka u prahu
ulje

Priprema:


Karfiol operite i podijelite na cvjetiće. Vodu prokuvajte sa malo soli, u velikoj šerpi, pa dodajte karfiol i kuvajte 4 minuta, dok ne omekša. Onda ih procjedite i ostavite da se ohlade. Umutite jaja, a u zasebnoj posudi pomiješajte brašno sa solju, biberom i bijelim lukom u prahu. U trećoj posudi, pomiješajte prezle i parmezan. Zatim, karfiol valjajte u brašno pa u jaja, pa u prezle. Na srednjoj vatri, zagrejte ulje u tiganju. Pržite pohovani karfiol oko 4 minuta, sa svake strane. Zatim ih izvadite na papirne ubruse, da upiju višak ulja. Služite toplo. Bon appetit!