Samo tijesto mafina je idealno za pravu kulinarsku igru ukusa i uvijek će podržati različite kombinacije ukusa. Ovoga puta, mi smo vam pripremili recept za slane mafine. Mekani, fini i na vašim tanjirima za samo 20 minuta.

Sastojci:

1 čaša jogurta
1/2 čaše ulja
1ravna kašičica soli
10 punih kašika brašna
1 prašak za pecivo
Za punjenje:
sir
masline
origano
paprika
kiseli krastavac
suvo meso po izboru

Priprema:

Umutite dva jaja, a zatim im dodajte jogurt, ulje, brašno i prašak za pecivo.

Sve lijepo sjedinite, pa potom dodajte sir i posolite.

U dobijeno tijesto postepeno dodajte isjeckano povrće i meso po izboru. Nakon svakog dodavanja novog sastojka dobro promiješajte.

Pleh za mafine podmažite malo margarinom i brašnom.

Mafine pecite na 200 stepeni 20 minuta.

Ovo je mjera za 12 mafina. Uvijek možete dodavati ili oduzimati od ovih mjera, prenos Ona.

BONUS VIDEO: