Sastojci:


500 g filea pilećih prsa

100 g krem sira

100 g špinata

30 g dimljenog sira

30 g parmezana

1 čen bijelog luka

maslinovo ulje

so, biber

Priprema:


Špinat operite i dobro ocijedite, bijeli luk izrendajte ili sitno isejckajte. Stavite ih na maslinovo ulje, posolite i poklopite, pa pirjajte uz povremeno miješanje dok ne ispari sva tečnost.

Pileće filee prerežite uzdužno gotovo do kraja, kako biste dobili džepove u koje će ići nadjev. Začinite meso solju i biberom.

Parmezan krupno izrendajte, a dimljeni sir isjeckajte pa ih dodajte krem siru. Dodajte u sir ohlađeni špinat, pa nadjevom napunite filee i zakačite ih čačkalicama.

Zagrijte malo ulja u tavi koja može u rernu pa prepecite filee sa svake strane po četiri minuta, a zatim prebacite tavu sa piletinom u vruću rernu. Nakon 10-15 minuta, ubodite najdeblji dio filea i provjerite da li je sok koji izlazi bistar ili mutan. Ako je bistar, meso je pečeno.

Sačekajte pet minuta prije nego što ih isiječete.

BONUS VIDEO: