Sastojci:



  • 800 g krmenadli, oko 200 g svaka

  • 800 g krompira, presječenog na pola

  • 1 kašika ulja

  • so i biber


Za začine:



  • 2 kašike kečapa

  • 1 kašika soja sosa

  • 2 kašike smeđeg šećera

  • 1 kašika ulja

  • 1 čen bijelog luka, vrlo sitno nasjeckanog

  • 2 kašičice jabukovog sirćeta


Recept za krmenadle zapečene sa krompirom:


Za ove krmenadle zagrijte rernu na 220C. Rasporedite isjeckani krompir promiješan sa uljem na pleh za pečenje i pospite ga solju i biberom. Stavite u rernu da se peče 15 minuta. U međuvremenu, pomiješajte sve začine u posudi.

Premažite tom smjesom začina krmenadle sa obe strane, i ostavite malo za podlivanje. Izvadite pleh iz rerne. Promiješajte krompir, a zatim stavite svinjetinu u pleh i ubacite pleh na gornju rešetku u rerni. Pecite 15 minuta.

Okrenite krmenadle nakon 15 minuta i prelijte po kašičicom sosa. Pecite 7-10 minuta dok se ne karamelizuje. Izvadite iz rerne. Pomoću kašike podlijte sokovima iz pleha pa vratite u rernu na još par minuta.

BONUS VIDEO: