Bilo da ste ljubitelj šampanjca, tekile, votke, viskija ili vina, ovo je 5 recepata za koktele uz koje ćete ući u Novu 2025. godinu.

Ako vas praznici malo više stresiraju, onda je Grinch Punch stvoren za vas. Jednostavno poput miješanja svega u posudi za punč i sipanja u čaše. On je lagan, bez muke napravljen "udarac" savršen za doček!

SASTOJCI

Sok od limete

Šolja vode

Led po želji

3 šolje limun sode

2 šolje soka od ananasa

2 šolje votke

Đumbir

Limeta za dekoraciju

Crveni šećer za dekoraciju rubova

UPUTSTVA

U veliku posudu kombinujte sok od limete i vodu

Potom pomiješajte led, sodu, sok od ananasa, votku i đumbir

Koristite koru od limete da ukrasite ivice čaše i umočite u šećer za dekorisanje. Sipajte punč u čaše za serviranje.

Ljubitelji peperminta, upoznajte svoj napitak za doček 2021. Vrlo je jednostavan za pripremu, a recept u nastavku dovoljan je za 3 porcije.

SASTOJCI

90g čokoladnih komadića, rastopljenih

40g smrvljenih šećernih štapića ili svilenih bombona

180ml likera od bele čokolade

120ml votke

60ml mente šnaps

2 kašike milerama

Led

3 mala šećerna štapića

PRIPREMA

Nalijte rastopljenu čokoladu na plitki tanjir, a na drugi plitki tanjir stavite smrvljene šećerne štapiće ili svilene bombone. Rubove čaša za martini umočite prvo u čokoladu, a zatim u slatkiše. Preostalu čokoladu sipajte na dno čaša i kovitlajte da biste obložili čašu čokoladom. Stavite čaše u zamrzivač dok pripremate piće.

Kombinujte liker od bijele čokolade, votku, šnaps mentu i pavlaku u šejkeru za koktele. Napunite do vrha ledom i mućkajte dok se ne ohladi. Prije služenja podijelite piće između 3 čaše i ukrasite bombonom.

Jednostavni kokteli su najbolji kokteli. Ovaj martini ima sav ukus snickersa bez ikakvog posla oko pečenja kolačića. To je savršena zamjena, zaista. Mere u receptu dovoljne su za dve porcije.

SASTOJCI

90g čokoladnih komadića, rastopljenih

40g smrvljenih šećernih štapića ili svilenih bombona

180ml likera od bijele čokolade

120ml votke

60ml mente šnaps

2 kašike milerama

Led

3 mala šećerna štapića

PRIPREMA

Nalijte rastopljenu čokoladu na plitki tanjir, a na drugi plitki tanjir stavite smrvljene šećerne štapiće ili svilene bombone. Rubove čaša za martini umočite prvo u čokoladu, a zatim u slatkiše. Preostalu čokoladu sipajte na dno čaša i kovitlajte da biste obložili čašu čokoladom. Stavite čaše u zamrzivač dok pripremate piće.

Kombinujte liker od bijele čokolade, votku, šnaps mentu i pavlaku u šejkeru za koktele. Napunite do vrha ledom i mućkajte dok se ne ohladi. Prije služenja podijelite piće između 3 čaše i ukrasite bombonom.

Svi pokloni su umotani i sada zaslužujete Deda Mraza. Ovaj svjež, gorki koktel savršen je način da se opustite od prazničnog stresa. Mjere iz ovog recepta dovoljne su za 4 porcije.

SASTOJCI

Kora limete, za obod

bijeli šećer za dekoraciju

250ml votke

375ml soka od brusnice

60ml triple sec

60ml svježeg soka od limete

Pola šolje svježe brusnice

PRIPREMA

Rubove čaše urolajte u koru od limete, a zatim umočite u šećer.

Napunite koktel šejker ledom, a zatim dodajte votku, sok od brusnice, triple sec i sok od limete. Mućkajte dok se koktel šejker ne ohladi.

Podijelite piće između čaša sa okvirom i dodajte brusnice za ukras.

Ispijanje martinija tokom ukrašavanja šećernih kolačića zvuči kao idealna vrsta novogodišnje zabave. Mjere iz recepta dovoljne su za dvije porcije.

https://aloonline.ba/vijesti/koliko-ce-banjalucane-kostati-proslava-nove-godine/

SASTOJCI ZA MARTINI

120ml punomasnog mlijeka

60ml Baileys-a

60ml vanilla votke

60ml amaretta

Led

SASTOJCI ZA IVICU

60ml glazure od vanile

40g šarenih ukrasa, plus 1 kašičica, podijeljena

pripremljeno tijesto za šećerni keks

PRIPREMA

Zagrijte rernu na 220 ° i obložite pleh papirom za pečenje. Razvaljajte tijesto za šećerne kekse do 1 cm debljine. Rezačem za kolače izrežite željene oblike, a zatim stavite kolačiće na pripremljeni pleh. Pecite dok se tek ne stegne i poprimi laganu zlatnu boju oko ivica, 12 minuta. Ostavite da se ohladi.

Pomoću spatule raširite tanki sloj glazure na obod dvije čaše za martini. Sipajte ¼ šolje posipa na mali tanjir, a zatim umočite obod u posip za premazivanje. Koristite spatulu za zamrzavanje kolačića sa glazurom, a zatim ukrasite sa preostale 2 kašike šarenih šećernih ukrasa.

U šejkeru za koktele kombinujte mlijeko, Baileys, votku i amaretto. Dodajte led i protresite dok se ne ohladi. Sipajte u čaše i na obodu ubodite kolačić.

BONUS VIDEO: