Neophodne namirnice:


700 g junećeg mesa

150 g suve slanine

tri glavice crnog luka

tri čena bijelog luka

200 ml bijelog vina

200 ml junećeg bujona

200 ml soka od paradajza

jedna kašičica začinske paprike

1/2 kašičice ljute tucane paprike

so, biber

Način pripreme:


Meso isijecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isječen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso.

Ubacite sitno sjeckani bijeli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta.

Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promiješajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano.

Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode, prenosi Stil.

BONUS VIDEO: