Iako se uglavnom preporučuje marmelada od kajsija, možete koristiti neke druge poput marmelade od jagoda ili šumskog voća.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:


350 grama mekog brašna

150 grama šećera

150 mililitara ulja

350 mililitara mineralne vode

šest kašika kakaa
jedna kašika cimeta

jedna vrećica praška za pecivo

šest kašika marmelade

Priprema:


Spojite brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao, cimet pa dodajte mineralnu vodu i ulje.

Dobro umutite pa dodajte dvije kašike marmelade i ponovo umutite.

Sipajte u manji kalup dimenzija otprilike 20x30. Biskvit pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Kada je kolač gotov, premažite ga sa četiri kašike marmelade. Ostavite da se kolač ohladi, a za to vrijeme rastopite 200 grama tamne čokolade s dvije kašike ulja. Premažite kolač i ostavite da se glazura kratko ohladi, prenosi Klix.

BONUS VIDEO: