Iako se uglavnom preporučuje marmelada od kajsija, možete koristiti neke druge poput marmelade od jagoda ili šumskog voća.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
350 grama mekog brašna
150 grama šećera
150 mililitara ulja
350 mililitara mineralne vode
šest kašika kakaa
jedna kašika cimeta
jedna vrećica praška za pecivo
šest kašika marmelade
Priprema:
Spojite brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao, cimet pa dodajte mineralnu vodu i ulje.
Dobro umutite pa dodajte dvije kašike marmelade i ponovo umutite.
Sipajte u manji kalup dimenzija otprilike 20x30. Biskvit pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Kada je kolač gotov, premažite ga sa četiri kašike marmelade. Ostavite da se kolač ohladi, a za to vrijeme rastopite 200 grama tamne čokolade s dvije kašike ulja. Premažite kolač i ostavite da se glazura kratko ohladi, prenosi Klix.
BONUS VIDEO: