Iako se uglavnom preporučuje marmelada od kajsija, možete koristiti neke druge poput marmelade od jagoda ili šumskog voća.

Sastojci koji će vam biti potrebni



  • 350 grama mekog brašna

  • 150 grama šećera

  • 150 mililitara ulja

  • 350 mililitara mineralne vode

  • šest kašika kakaa

  • jedna kašika cimeta

  • jedna vrećica praška za pecivo

  • šest kašika marmelade

  • 200 grama tamne čokolade + dvije kašike ulja


Priprema


Spojite brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao, cimet pa dodajte mineralnu vodu i ulje. Dobro umutite pa dodajte dvije kašike marmelade i ponovo umutite. Sipajte u manji kalup dimenzija otprilike 20×30. Biskvit pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Kada je kolač gotov, premažite ga sa četiri kašike marmelade. Ostavite da se kolač ohladi, a za to vrijeme rastopite 200 grama tamne čokolade s dvije kašike ulja. Premažite kolač i ostavite da se glazura kratko ohladi, prenosi Klix.

BONUS VIDEO

;t=2282s