Iako se uglavnom preporučuje marmelada od kajsija, možete koristiti neke druge poput marmelade od jagoda ili šumskog voća.
Sastojci koji će vam biti potrebni
- 350 grama mekog brašna
- 150 grama šećera
- 150 mililitara ulja
- 350 mililitara mineralne vode
- šest kašika kakaa
- jedna kašika cimeta
- jedna vrećica praška za pecivo
- šest kašika marmelade
- 200 grama tamne čokolade + dvije kašike ulja
Priprema
Spojite brašno, prašak za pecivo, šećer, kakao, cimet pa dodajte mineralnu vodu i ulje. Dobro umutite pa dodajte dvije kašike marmelade i ponovo umutite. Sipajte u manji kalup dimenzija otprilike 20×30. Biskvit pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Kada je kolač gotov, premažite ga sa četiri kašike marmelade. Ostavite da se kolač ohladi, a za to vrijeme rastopite 200 grama tamne čokolade s dvije kašike ulja. Premažite kolač i ostavite da se glazura kratko ohladi, prenosi Klix.
BONUS VIDEO
;t=2282s