Sastojci:


2 parčeta hljeba po izboru (najbolje integralni od cijelog zrna)

1 konzerva tunjevine

2 kašičice posnog majoneza

2 lista zelene salate

2-3 koluta isečenog paradajza

2-3 koluta krastavca (neoljuštenog)

peruška mladog luka (zeleni dio, sitno isjeckan)

so i biber prema ukusu

2 kašičice maslinovog ulja

2 kašike prezle (ili za mrnu varijantu rendanog parmezana)

Priprema:


Zagrijte tiganj i jednu kašičicu maslinovog ulja, a potom propržite malo prezle do zlatnobraon boje. Ostavite sa strane.

Takođe u istom tiganju zagrejte i drugu kašičicu ulja i blago tostirajte kriške hljeba sa obe strane, a potom pređite na slaganje sendviča.

Na svako parče hljeba namažite po jednu kašičicu posnog majoneza, i po pola kašičice senfa, a potom preko stavite po list sveže zelene satale.

Potom zagrabite i ocijedite od ulja kašiku tunjevine iz konzerve i stavite na list salate.

Preko poređajte i aranžirajte krastavac i paradajz i pospite sitno sjeckanim peruškama od crnog mladog luka.

Za kraj posolite i pobiberite sendvič prema ukusu i pospite prepečenom prezlom.

Ukoliko ne postite, sendvič moćete da obogatite sa sitno izmrvljenim feta sirom i parmezanom. U tom slučaju ne solite predhodno povrće jer je sir dovoljno slan.

Ako preferirate poklopljen sendvič, stavite još jedno parče hljeba preko, prenosi ona.rs.

BONUS VIDEO: