Ovo tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
4 velike tortilje
500 g mljevenog mesa
1 konzerva crnog pasulja
1 konzerva kukuruza
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 crveni luk
2 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica kumina
1 kašičica čili praha
1 kašičica paprike u prahu
100 g rendanog čedara ili drugog sira po izboru
2 kašike kisele pavlake
1 avokado
sok od 1 limete
so i biber po ukusu
Priprema:
U tiganju zagrijte maslinovo ulje i propržite sitno isjeckan crveni luk i bijeli luk dok ne omekšaju. Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne postane zlatnobraon. Začinite kuminom, čili prahom, paprikom u prahu, solju i biberom. Nastavite prženje još nekoliko minuta dok se začini dobro ne sjedine s mesom. Crvenu i zelenu papriku isijecite na tračice i dodajte u tiganj s mesom. Pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Pasulj i kukuruz isperite i ocijedite. Dodajte ih u tiganj s mesom i povrćem i pržite još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Avokado izgnječite i pomiješajte sa sokom od limete, solju i biberom. Tortilje zagrijte u suvom tiganju, pa dodajte smjesu od mljevenog mesa, rendani sir, kiselu pavlaku i avokado sos. Urolajte tortilje tako da sastojci budu dobro upakovani unutra, prenosi Trpeza.
BONUS VIDEO: