Ovo tradicionalno meksičko jelo nestaće sa stola odmah.

Potrebno je:


4 velike tortilje

500 g mljevenog mesa

1 konzerva crnog pasulja

1 konzerva kukuruza

1 crvena paprika

1 zelena paprika

1 crveni luk

2 čena bijelog luka

2 kašike maslinovog ulja

1 kašičica kumina

1 kašičica čili praha

1 kašičica paprike u prahu

100 g rendanog čedara ili drugog sira po izboru

2 kašike kisele pavlake

1 avokado

sok od 1 limete

so i biber po ukusu

Priprema:


U tiganju zagrijte maslinovo ulje i propržite sitno isjeckan crveni luk i bijeli luk dok ne omekšaju. Dodajte mljeveno meso i pržite dok ne postane zlatnobraon. Začinite kuminom, čili prahom, paprikom u prahu, solju i biberom. Nastavite prženje još nekoliko minuta dok se začini dobro ne sjedine s mesom. Crvenu i zelenu papriku isijecite na tračice i dodajte u tiganj s mesom. Pržite još 5-7 minuta dok povrće ne omekša. Pasulj i kukuruz isperite i ocijedite. Dodajte ih u tiganj s mesom i povrćem i pržite još nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Avokado izgnječite i pomiješajte sa sokom od limete, solju i biberom. Tortilje zagrijte u suvom tiganju, pa dodajte smjesu od mljevenog mesa, rendani sir, kiselu pavlaku i avokado sos. Urolajte tortilje tako da sastojci budu dobro upakovani unutra, prenosi Trpeza.

BONUS VIDEO: