Potrebno je


  • 500 g krompira

  • 300 g fileta oslića

  • 100 g biljnog kačkavalja

  • 3 čena bijelog luka

  • veza peršuna

  • 100 ml ulja

  • 50 ml vode

  • so

  • biber


Priprema:
Izgnječite bijeli luk, pa ga utrljajte u posoljene i pobiberene filete ribe. U posebnoj posudi napravite preliv od nasječenog peršunovog lista, začina, ulja i vode. Krompir isjecite na tanke kolutove i polovinu poslažite u posudu za pečenje. Pospite polovinom preliva, pa prekrijte filetima ribe. Preko ribe složite drugi dio krompira, nalijte preostalim prelivom i pecite u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja pospite musaku narendanim biljnim kačkavaljem i vratite nekoliko minuta da se zapeče. Servirajte sa zelenom salatom ili kuvanim povrćem, prenosi trpezaalo.

BONUS VIDEO: