Potrebno je
- 500 g krompira
- 300 g fileta oslića
- 100 g biljnog kačkavalja
- 3 čena bijelog luka
- veza peršuna
- 100 ml ulja
- 50 ml vode
- so
- biber
Priprema:
Izgnječite bijeli luk, pa ga utrljajte u posoljene i pobiberene filete ribe. U posebnoj posudi napravite preliv od nasječenog peršunovog lista, začina, ulja i vode. Krompir isjecite na tanke kolutove i polovinu poslažite u posudu za pečenje. Pospite polovinom preliva, pa prekrijte filetima ribe. Preko ribe složite drugi dio krompira, nalijte preostalim prelivom i pecite u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni. Pred kraj pečenja pospite musaku narendanim biljnim kačkavaljem i vratite nekoliko minuta da se zapeče. Servirajte sa zelenom salatom ili kuvanim povrćem, prenosi trpezaalo.
BONUS VIDEO: