Potrebno je


  • 300 g otkoštanog karabatka bez kože

  • 3 kašike gustog jogurta

  • 4 kašike maslinovog ulja

  • 2 veća čena belog luka, izgnječen

  • 1 kašika paradajz pirea

  • so

  • biber

  • timijan

  • mljevena crvena ljuta paprika

  • kim


za služenje:

  • povrće po izboru


Priprema

Rernu zagrijte na 250 stepeni. U jednu posudu stavite jogurt, ulje, beli luk, začine, paradajz pire i začine. Piletinu isjecite na veće kocke pa je natrljajte smjesom i tako ostavite u frižideru 2 sata. Zatim piletinu nabodite na ražnjiće. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite, u rerni zagrijanoj na 250 stepeni dok fino ne porumeni – uz okretanje da se dobro zapeku sa svake strane, prenosi trpeza.

BONUS VIDEO:

;t=2s