Potrebno je
- 300 g otkoštanog karabatka bez kože
- 3 kašike gustog jogurta
- 4 kašike maslinovog ulja
- 2 veća čena belog luka, izgnječen
- 1 kašika paradajz pirea
- so
- biber
- timijan
- mljevena crvena ljuta paprika
- kim
za služenje:
- povrće po izboru
Priprema
Rernu zagrijte na 250 stepeni. U jednu posudu stavite jogurt, ulje, beli luk, začine, paradajz pire i začine. Piletinu isjecite na veće kocke pa je natrljajte smjesom i tako ostavite u frižideru 2 sata. Zatim piletinu nabodite na ražnjiće. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite, u rerni zagrijanoj na 250 stepeni dok fino ne porumeni – uz okretanje da se dobro zapeku sa svake strane, prenosi trpeza.
BONUS VIDEO:
;t=2s