Za fil:

300 – 350 ml soka od narandže (iscijediti 4–5 komada)
5 kašika šećera
400 ml mlijeka
80 g pudinga sa ukusom vanile
150 g margarina ili maslaca
100 g šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
1 pakovanje od 300 g turskog keksa

Za preliv:

200 g crne čokolade
100 g margarina ili maslaca
100 ml mlijeka
Dekoracija po želji: orašasti plodovi, narandžina korica, šlag, čokoladne mrvice…
Priprema

Priprema pudinga:


Iscijediti narandže i pomiješati sok sa 200 ml mlijeka u šerpi, zagrevati do ključanja uz povremeno miješanje.
Puding pomiješati sa preostalih 200 ml mlijeka i kristal šećerom, pa dodati u skoro ključali narandžin sok i mlijeko. Miješati dok se smjesa ne zgusne.
Skloniti sa vatre, staviti streč foliju direktno na puding i ostaviti da se ohladi.

Priprema čokoladnog preliva:

Crnu čokoladu, margarin i mlijeko otapati zajedno na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj, zagrijevajući na srednjoj jačini po 30 sekundi dok se sve ne otopi. Ostaviti da se hladi.

Priprema kreme:

Umutiti omekšali margarin sa šećerom u prahu. Kada se puding ohladi, dodavati ga u margarin u 2–3 navrata, mutiti dok se fil ne ujednači.
Posebno umutiti slatku pavlaku.
Slaganje torte:

Turski keks podeliti na četiri dijela.
Prvi sloj keksa staviti u kalup ili manju tepsiju. Premazati ga čokoladom i staviti u frižider 10 minuta da se stegne.
Kada se čokolada stvrdne, premazati filom, a zatim tankim slojem slatke pavlake.
Ponoviti postupak dok se ne utroše svi slojevi keksa, čokolade i filova.
Završna dekoracija:

Torta se prvo stavlja u frižider da se malo stegne, zatim se pažljivo skida kalup ili prebacuje na tacnu.

Dekorisati po želji i služiti hladno.