Sastojci



  •     100 g luka

  •     2 kašike ulja

  •     350 g mljevene teletine

  •     3 kašika Vegete

  •     3-4 kašike čilija u prahu

  •     1 sjeckani paradajz iz limenke

  •     300 g crvene i žute svježe paprike

  •     100 g crvenog graha

  •     100 g kukuruza šećerca

  •     1 kašika nasjeckanog peršina

  •     8 tortilja


Priprema



  1. Luk sitno nasjeckajte i kratko popecite na ulju.

  2. Dodajte mljeveno meso, začine i pirjajte podlijevajući vodom oko 15 minuta.

  3. Nakon toga dodajte sjeckanu rajčicu, papriku narezanu na kockice i nastavite pirjati još oko 15 minuta.

  4. Potkraj pirjanja umiješajte kuhani grah, kukuruz šećerac i peršin.

  5. Tortilje zagrijte u mikrovalnoj ili običnoj pećnici.


Posluživanje



  • Na svaku tortilju stavite 1-2 kašike nadjeva, preklopite ih i poslužite s tartar sosom (kupovnim ili ga sami napravite).

  • Hladne tortilje možete nadjenuti pa ih staviti u pećnicu zagrijanu na 130°C 3-5 minuta.