Sastojci
- 100 g luka
- 2 kašike ulja
- 350 g mljevene teletine
- 3 kašika Vegete
- 3-4 kašike čilija u prahu
- 1 sjeckani paradajz iz limenke
- 300 g crvene i žute svježe paprike
- 100 g crvenog graha
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 kašika nasjeckanog peršina
- 8 tortilja
Priprema
- Luk sitno nasjeckajte i kratko popecite na ulju.
- Dodajte mljeveno meso, začine i pirjajte podlijevajući vodom oko 15 minuta.
- Nakon toga dodajte sjeckanu rajčicu, papriku narezanu na kockice i nastavite pirjati još oko 15 minuta.
- Potkraj pirjanja umiješajte kuhani grah, kukuruz šećerac i peršin.
- Tortilje zagrijte u mikrovalnoj ili običnoj pećnici.
Posluživanje
- Na svaku tortilju stavite 1-2 kašike nadjeva, preklopite ih i poslužite s tartar sosom (kupovnim ili ga sami napravite).
- Hladne tortilje možete nadjenuti pa ih staviti u pećnicu zagrijanu na 130°C 3-5 minuta.