Sastojci za hladnu čorbu od tikvica:



  • 4 tikvice

  • 1 glavica crnog luka

  • 4 šolje bujona od povrća

  • 1 kašika maslinovog ulja

  • pola čaše kisele pavlake

  • so

  • biber

  • 1 kašičica suvog začina

  • rukola

  • bosiljak

  • feta sir


Priprema hladne čorbe od tikvica:


Isjeckajte crni luk na sitno, pa ga propržite na malo maslinovog ulja, sve dok ne bude proziran i mekan, oko pet minuta. U međuvremenu tikvice isjeckajte na kockice, pa ih dodajte luku, promiješajte i posolite.

Poslijje jednog minuta, nalijte bujon od povrća ili vodu. Poslije pet minuta kuvanja smanjite s najjače na srednju ili tihu temperaturu, pa kuvajte dok tikvice ne omekšaju.

Dodajte suvi začin i biber pred kraj, kao i još soli po ukusu. Isključite, sklonite s ringle i ostavite da se prohladi, pa dobro umutite štapnim mikserom. Kad bude potpuno ohlađeno, prebacite u činiju s poklopcem, pa stavite u frižider najmanje na sat vremena. Prije serviranja, dodajte po kašiku kisele pavlake u tanjir, a po želji ukrasite začinskim biljem ili kockicama feta sira, prenosi Ona.