Sastojci


Za piletinu:




  • 500 g belog mesa (2 velika filea po 250 g)




  • 1 kašičica soli




  • ½ kašičice crnog bibera




  • 1 kašičica slatke paprike u prahu




  • 2 kašike brašna




  • 1 kašika maslinovog ulja




  • 1 kašika putera




Za sos:




  • 3 čena belog luka, sitno iseckana




  • 200 ml pavlake za kuvanje




  • 50 ml pilećeg bujona




  • 50 g rendanog parmezana




  • 1 kašičica senfa




  • 1 kašičica limunovog soka




  • 1 kašičica seckanog peršuna




Priprema




  1. Pripremite meso: Osušite belo meso i isecite svaki file na dva tanja dijela. Posolite, pobiberite i pospite paprikom u prahu. Lagano premažite brašnom.




  2. Pržite piletinu: U tiganju zagrijte maslinovo ulje i puter. Pržite piletinu na srednje jakoj vatri 4–5 minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatnu koricu. Izvadite i ostavite sa strane.




  3. Priprema sosa: U istom tiganju dodajte seckani bijeli luk i kratko propržite dok ne zamiriše. Dodajte pavlaku i bujon, pa sve dobro promiješajte.




  4. Dodavanje ukusa: Umiješajte senf i parmezan. Miješajte dok se sir ne otopi i sos ne postane kremast.




  5. Završnica: Dodajte limunov sok i vratite piletinu u tiganj. Krčkajte zajedno još 5 minuta.




  6. Posluživanje: Pospite seckanim peršunom i servirajte uz testeninu, pire krompir ili hljeb, piše Stvar ukusa.