Potrebni sastojci:
150 gr suve slanine na kockice
2 glavice crnog luka sjeckan
1 rendana mrkva
500 gr ml mesa
2 jaja
ml biber
1 kašičica ml paprike može i malo ljuto
1 kašika suvog začina
50 gr oprane riže
svež paradajz
200 ml kuvanog paradajza
2 pine kašičice gustine
Priprema:
Ispržiti suvu slaninu (ja sam dodala i 1 kašiku seckanog kulena). Dodati sjeckan luk i rendanu šargarepu pa poklopiti da se izdinsta.
Kad je prženo, dodati sve iz tave u mljeveno meso koje se ne prži.
Dodati opranu rižu, mljevenu papriku, mljeveni biber. Ubaciti suvi začin i jaja (može i sjeckan peršun).
Sve dobro izjednačiti, najbolje staviti rukavicu pa rukama.
Puniti oprane paprike kojima ste izvadili sjeme. Zatvarati kriškama paradajza.
Redati u šerpu i naliti vodom da ogrezne. Kuvati paprike oko 50 minuta.
U manju činiju sipati kuvani paradajz pa dodati gustin i razmutiti. Uliti u papriku.
Dodati malo suvog začina i kašičicu ravnu šećera. Ostaviti da vri na tihom 5 minuta.
Naše paprike su gotove. Isprobajte ovaj prefinjen ukus, sastav je predobar. Prijatno!