Sastojci:

300 g keksa

250 ml slatke pavlake

200 g krem sira

100 g otopljene bijele čokolade

Voćni sloj:

200 g malina

70 g šećera

50 ml vode

1 kašika gustina

Ganaš (preliv):

50 ml slatke pavlake

100 g bijele čokolade

Priprema:

Umutite slatku pavlaku i krem sir zajedno u čvrstu smjesu. Zatim dodajte otopljenu bijelu čokoladu koju ste prethodno otopili na pari, pa sve dobro izmiksajte.

Na laganoj vatri u maloj posudi pomješajte maline i šećer, blago ih izgnječite viljuškom i dodajte vodu. U posebnoj posudi razmutite gustin kako biste izbjegli grudvice, a zatim prelijite preko malina. Kuvajte nekoliko minuta, a zatim ostavite sa strane da se ohladi.

U posudi za čizkejk složite red keksa, zatim sloj bijelog i na vrh po dvije kašike voćnog fila. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.

Kada stignete do kraja otopite bijelu čokoladu i slatku pavlaku i odmah prelijte ovu smjesu preko kolača.

Slatkiš ostavite da na sobnoj temperaturi oko pola sata, a zatim prebacite u frižider da se stegne još oko dva sata, a potom ga izrežite na kocke i poslužite, prenosi "Ona".

BONUS VIDEO: