Sastojci:


450 g tijesta za lazanje
280 g zamrznutog sjeckanog špinata
3 pileća filea, kuvana i isječene na kockice
450 g pavlake za kuvanje, podijeljeno
500 g mladog sira
900 g švapskog sira
so i mljeveni crni biber po ukusu

Recept za pileće Alfredo lazanje:


Kako biste napravili lazanje, prvo zagrijte rernu na 175 stepeni Celzijusa. Proključajte u šerpi posoljenu vodu. Dodajte tijesto za lazanje i kuvajte dok ne omekšaju, ali ostanu čvrsti na zalogaj, 8 do 10 minuta, pa ocijedite.

Stavite zamrznuti špinat i 120 ml vode u šerpu od 2 litra i pustite da proključa. Smanjite vatru na srednje-jaku, poklopite i kuvajte, povremeno miješajući, dok spanać ne omekša, 6 do 7 minuta. Ocijedite višak vode. U srednjoj posudi pomiješajte piletinu i pavlaku za kuvanje, dok se dobro ne sjedine.

U drugoj srednjoj posudi pomiješajte mladi sir i špinat, dok se dobro ne sjedine. Poredajte jedan sloj tjestenine za lazanje u posudu za pečenje dimenzija 23x33 cm, tako da se ivice preklapaju. Prelijte smjesu piletine i pavlake za kuvanje preko tjestenine i ravnomjerno rasporedite. Pospite 250 g švapskog sira.