Tiramisu u čaši: Osvježavajući recept koji se sprema za 15 minuta


Ako vam se jede nešto slatko, lagano i kremasto, neka vaš izbor bude tiramisu u čaši. Ne zahtijeva mnogo vremena za pripremu, a dodatna prednost je što se može servirati u manjim količinama, što omogućava brže hlađenje i savršen desert kao iz poslastičarnice.


Tiramisu je mnogima omiljena poslastica – brzo se sprema, lagan je, a ukus često nadmašuje i sladoled. U nastavku donosimo recept za najkremastiji tiramisu koji će vas rashladiti i osvježiti tokom ljetnih vrućina.


Sastojci:



  • 250 g piškota




  • 4 jaja




  • 100 g šećera u prahu




  • 1 kesica vanilin-šećera




  • 400 g maskarponea




  • 200 ml nes-kafe




  • 40 g kakao-praha




Priprema:



  1. Skuvajte nes-kafu i ostavite je da se potpuno ohladi.




  2. Umutite četiri žumanca sa šećerom u prahu i vanilin-šećerom, pa kuvajte smjesu na pari dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi.




  3. U ohlađeni fil dodajte maskarpone i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete gladak, svilenkast krem.




  4. Pripremite čaše za serviranje: na dno svake stavite po dvije piškote potopljene u kafu.




  5. Preko piškota sipajte sloj krema, pa pospite kakao-prahom. Ponovite postupak još jednom.




  6. Stavite tiramisu u frižider da se dobro ohladi i uživajte!




Ova verzija tiramisua je idealna za ljeto, bez pečenja i komplikacija – samo čista kremasta uživancija, piše Stil.