Tiramisu u čaši: Osvježavajući recept koji se sprema za 15 minuta
Ako vam se jede nešto slatko, lagano i kremasto, neka vaš izbor bude tiramisu u čaši. Ne zahtijeva mnogo vremena za pripremu, a dodatna prednost je što se može servirati u manjim količinama, što omogućava brže hlađenje i savršen desert kao iz poslastičarnice.
Tiramisu je mnogima omiljena poslastica – brzo se sprema, lagan je, a ukus često nadmašuje i sladoled. U nastavku donosimo recept za najkremastiji tiramisu koji će vas rashladiti i osvježiti tokom ljetnih vrućina.
Sastojci:
250 g piškota
4 jaja
100 g šećera u prahu
1 kesica vanilin-šećera
400 g maskarponea
200 ml nes-kafe
40 g kakao-praha
Priprema:
Skuvajte nes-kafu i ostavite je da se potpuno ohladi.
Umutite četiri žumanca sa šećerom u prahu i vanilin-šećerom, pa kuvajte smjesu na pari dok se ne zgusne. Ostavite da se prohladi.
U ohlađeni fil dodajte maskarpone i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete gladak, svilenkast krem.
Pripremite čaše za serviranje: na dno svake stavite po dvije piškote potopljene u kafu.
Preko piškota sipajte sloj krema, pa pospite kakao-prahom. Ponovite postupak još jednom.
Stavite tiramisu u frižider da se dobro ohladi i uživajte!
Ova verzija tiramisua je idealna za ljeto, bez pečenja i komplikacija – samo čista kremasta uživancija, piše Stil.