SASTOJCI:


  • 500 g kora srednje debljine

  • 5 jaja

  • 400 g svježeg sira za pitu

  • 200 g feta sira

  • 50 ml ulja

  • 1 kašičica soli

  • 100 ml ulja

  • 150 ml kisele vode


PRIPREMA:

Bjelanca umutite u snijeg, pa im dodajte sve ostale sastojke: žumanca, obje vrste sira, so i ulje. U šolji pomiješajte ulje i vodu - tom tečnošću ćete prskati kore.

Kore presijecite po dužini - uzmite jednu koru, poprskajte je mješavinom ulja i vode, pa je po dužini presavijte.

Na donji dio kore stavite punu kašiku nadjeva od sira i blago ga razmažite ka gore.
Onda uzmite donji kraj kore i presavijte ga dijagonalno, tako da se dobije oblik trougla i nastavite preklapanje dok ne dođete do gornjeg dijela kore.

Složeni trouglić stavite na pleh obložen pek-papirom.
Postupak ponovite sa svim ostalim korama. Ostatkom fila premažite trougliće i pecite ih u prethodno zagrijanoj rerni oko 20 minuta na 200 stepeni.