Potrebno je:


  • 13 paprika,

  • 5 jaja,

  • 4 dl mleka,

  • 2 crvena luka,

  • 500 g miješanog mljevenog mesa,

  • 500 g šampinjona,

  • 2 dl soka od paradajza,

  • suvi začin, so, biber, bosiljak,

  • brašno za pohovanje, ulje.


Za preliv:

  • 2 dl kisele pavlake,

  • 2 jaja,

  • malo mlijeka.


Priprema:

Paprike poređajte u tepsiju i pecite ih dok ne budu gotove. Kada su gotove, prekrijte ih krpom i stavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite filete. Napravite prvo smjesu ko za palačinke od jaja, mlijeka i brašna, ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu smjesu za palačinke. Stavljajte ispohovane filete na papirnate ubruse da upiju suvišnu masnoću.

Za to vrijeme na luku dinstajte mljeveno meso, dodajte sitno nasjeckane pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza. Začinite i ostavite da se malo ukuva. Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal. Napravite smjesu od jaja, pavlake i mlijeka i prelijte preko izrezane musake, kako bi preliv ušao u musaku. Stavite da se peče na 200 stepeni dok ne porumeni. Poslužite uz zelenu salatu.