Sastojci:

1 manja glavica kupusa

2 glavice crvenog luka

2 čena bijelog luka

500 g mljevene junetine

400 ml jogurta

3 jajeta

2 mrkve

150 g kačkavalja

biber

mješavina začina

ulje


Priprema:

1. Crveni luk i mrkvu očistite i narežite na kockice, bijeli luk ispasirajte.

2. U većoj šerpi zagrijte ulje, pa dodajte crveni i bijeli luk te kratko propržite.

3. Ubacite mljeveno meso i mrkvu pa nastavite s prženjem, neprekidno miješajući kuhačom, dok meso ne promijeni boju.

4. Manju glavicu kupusa očistite od korijena i spoljnih listova pa izrendajte. Ubacite u šerpu i nastavite da dinstate u soku koji je povrće pustilo dok kupus ne omekša.

5. Dodajte so, biber i začine po ukusu.

6. Vatrostalnu posudu nauljite i preručite u nju dinstano meso s kupusom. Prelijte smjesom od jaja i jogurta i pospite rendanim kačkavaljem.

7. Pecite u rerni zagrijanoj na 180°C dok korica ne porumeni.

Savjet: Ako meso i kupus tokom prženja počnu da se lijepe za dno šerpe, dolijte malo vode.