Sastojci:


500 g svježih jagoda
250 g mascarpone sira
200 ml vrhnja za šlag
3–4 žlice šećera u prahu (ili po ukusu)
1 vanilin šećer ili ekstrakt vanilije
200 g piškota
Sok 1 narandže (ili 100 ml mlijeka s malo ruma/likera, po želji)
Svježe jagode i listići mente za ukras

Priprema:


Operite i očistite jagode. Oko trećinu stavite sa strane za ukras. Ostatak nasjeckajte i usitnite u pire (štapnim mikserom ili vilicom), po želji zasladite s malo šećera. Umutite vrhnje u čvrsti šlag. U drugoj posudi lagano izmiješajte mascarpone, šećer u prahu i vanilin šećer. Zatim nježno umiješajte šlag u mascarpone kremu dok ne dobijete glatku smjesu. Piškote kratko umačite u narandžin sok (ili drugu tekućinu po izboru) i slažite na dno posude. Premažite slojem jagoda, zatim kremom. Ponavljajte dok ne potrošite sastojke, završite slojem kreme. Desert stavite u hladnjak barem 4 sata, idealno preko noći. Prije posluživanja ukrasite svježim jagodama i listićima mente.